Oświadczenie w sprawie skazania Adama Słomki

Stowarzyszenia „Przeciw Bezprawiu Sądów i Prokuratur” stanowczo protestują przeciwko skazaniu w dniu dzisiejszym, znanego obrońcy praw człowieka, działacza niepodległościowego Adama Słomki przez sąd w Warszawie na 14 dni aresztu, za rzekomą obrazę powagi sądu.

Adam Słomka podczas posiedzenia sądu, na którym miał zostać ogłoszony wyrok na komunistycznych organizatorów stanu wojennego, wygłosił oświadczenie, w którym wskazał na obecność w polskim wymiarze sprawiedliwości komunistycznych sędziów, którzy wydawali wyroki na polskich patriotów w stanie wojennym. Potępił również fakt nie przeprowadzenia lustracji sędziów i prokuratorów, oraz konsekwencje tego stanu rzeczy, w którym sądy ochraniają komunistycznych zbrodniarzy winnych śmierci dziesiątków ludzi. Wśród ofiar stanu wojennego jest m.in. matka Adama Słomki, a jej  zabójca – funkcjonariusz SB – pozostaje do dziś bezkarny.

Za swoje oświadczenie Adam Słomka został skazany na 14 dni aresztu. Ten sam sąd wymierzając karę gen. Kiszczakowi zawiesił jej wykonanie, a byłego sekretarza PZPR Stanisława Kanie uniewinnił. Adam Słomka – więzień stanu wojennego, w dalszym ciągu czynnie walczący z bezprawiem w Polsce, jest zatem jedynym skazanym przez sąd w procesie winnych wprowadzenia stanu wojennego.

Działacze Stowarzyszeń „Przeciw Bezprawiu Sądów i Prokuratur” protestując przeciwko skazaniu Adama Słomki, w pełni potwierdzają jego opinię wygłoszoną na sali sądowej w Warszawie. Sądy w Polsce stanowią relikt systemu komunistycznego i na skutek braku jakiejkolwiek kontroli społecznej, stanowią karykaturę wymiaru sprawiedliwości.

Domagamy się natychmiastowego uwolnienia Adama Słomki.

Domagamy się oczyszczenia sądownictwa z funkcjonariuszy komunistycznych udających sędziów.

Domagamy się pilnego poddania sądów społecznej kontroli, tak by polskie sądownictwo  przestało być atrapą wymiaru sprawiedliwości.

Lublin – Nysa- Bielsko-Biała – Opole, 12 stycznia 2012 r.

W imieniu członków:

Jerzy Jachnik – Stowarzyszenie „Przeciw Bezprawiu Sądów i Prokuratur”

Janusz Sanocki – Stowarzyszenie „Obywatele Przeciw Bezprawiu”

Jan Kołodrub – Stowarzyszenie „Obywatele Przeciw Bezprawiu”

Wiesław Ukleja – Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej

Jacek Bezeg – Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej

Jerzy Pietrzyk – Stowarzyszenie „STOP BEZPRAWIU – Lublin”

1. ja
    | ID: 75b2af98 | #2

Wszyscy są równi a Adaś jest równiejszy.

2. Kazek
    | ID: 54196e93 | #3

Coś mi tu zalatuje moją ukochaną Białorusią. Ale tak szybko??? W Polsce???

3. akademik Miczurin
    | ID: bd50bf16 | #4

Usuwamy wpisy co

4. Piotr z Kalisza
    | ID: 1938bb55 | #5

usuńcie wpisy tego prowokatora i opłacanego leminga o pseudonimie „ja”

5. J
    | ID: 21cd0ab9 | #6

@ja

MATOLE A CO BYŚ ZROBIŁ GDYBY ZOMO TOBIE MATKĘ ZABIŁO ?